©Fotograf Olivia Jönsson

running contacts kurs

Onsdag 28 juli kl 19-21
Onsdag 11 augusti kl 19-21
Onsdag 1 september kl 19-21
Onsdag 22 september kl 19-21
Onsdag 13 oktober kl 19-21

2 platser kvar

Haninge BKs Agilityplan
Lägsta ålder på hund: 10 månader
Max 5 ekipage
2 400 kr 

Här lär vi in running contacts på balansbommen från första steget på bommen. Kursen passar alla hundar som vill lära sig RC från grunden eller er som gått RC kurs för mig tidigare (eller har jobbat utan hjälpmedel/ är villig att jobba utan hjälpmedel) och vill jobba vidare under övervakning. Hunden ska vara minst 10 månader gammal när kursen startar. Inlärningsmetoden kommer att vara på mitt sätt vilket är helt utan hjälpmedel såsom target, bumps, hinder, bågar eller mattor, vi ska be dom att koppla på hjärnan istället ☺ Vi börjar från början och förhoppningsvis har man kommit en bra bit på vägen när kursen är slut, kanske har man ett färdigt running, kanske vet man hur man ska jobba vidare med det för att alltid vara 100% säker på att hunden vet vad den gör och tar sitt running. Som alla vet så tar RC enormt med tid och engagemang för att få till, vilket är varför vi har ca 3 veckor mellan varje tillfälle så varje ekipage hinner träna och träna och träna innan vi går vidare ett steg i utbildningen ☺

anmäl till kursen

handlingskurs klass 1-2

Torsdag 5 augusti kl 19-21:30
Torsdag 26 augusti kl 19-21:30
Torsdag 16 september kl 19-21:30
Torsdag 7 oktober kl 19-21:30

1 plats kvar

Haninge BKs agilityplan
Minst 1 års ålder på hund
Max 5 ekipage
2 400 kr

Här jobbar vi på banor vid varje tillfälle och lär oss genom utmaningar i banorna vad som passar bäst för just din hund och er som ekipage. Är det något spcifikt vi märker att ni behöve rjobba på- kanske gungan är läskig, a-hindret är svårt, släpp på hinder är klurigt osv så tar vi tid och jobbar på just det hunden behöver träna på utöver banträningen. Så en väldigt individanpassad kurs med banor som grund, där även agilityhindren kommer ingå men är de inte färdiga än så kan vi fixa bana utan dem samt jobba på dem vid sidan av ☺

anmäl till kursen 

unghundskurs grund

nya datum kommer

Haninge BK, agilityplanen
Från 6 månader
Passar unghundar eller äldre hundar som vill jobba upp grunderna
Max 5 ekipage
1 500 kr/ ekipage

Unghundskursen är det perfekta steget efter en Pre-Agilitykurs eller om man har grundat bra hemma själv. Här går vi vidare och jobbar mer med kombinationer, få ihop byten och mer tekniska kunskaper såsom olika typer av svängar för hunden som har olika kommandon. Alla övningar är anpassade för den unga hunden och är inte påfrestande för en ung kropp, möjligtvis dock för en knopp ☺ De får tänka mycket och lära sig mycket under kursen. En bra grundad agilityhund är den som kommer gå längst, så lägg mycket fokus på de första stegen för hunden.

distans & Layering: temakvällar

Torsdag 12 augusti kl 19-21 - 4 platser kvar
Torsdag 2 september kl 19-21
Torsdag 23 september kl 19-21

Haninge BK, agilityplanen
Från 10 månader
Max 5 ekipage/ tillfälle
600 kr/ tillfälle

Nu satsar vi på tematillfällen av Distans & Layeringkvällar, boka ett tillfälle eller flera. Här lär vi hundarna att det går lika bra att jobba med lite avstånd från oss, perfekt för förare som inte hinner med sina hundar egentligen men hunden löser "problemet" genom att vänta hos föraren istället för att fortsätta på banan och därmed tappar enorma tider på varje bana på tävling. Eller varför inte den lite långsammare hunden som skulle behöva få upp självförtroendet genom att lära sig jobba själv vilket är ovant då föraren alltid hinner vara där. Distansträning brukar ofta även ge hunden mer fart då jobb på avstånd ger dem självförtroende och självsäkerhet och de vågar ta för sig mer.

anmäl till en temakväll
 

privatträning

Tisdag 17 augusti
kl 18-19
kl 19-20
kl 20-21

Haninge BK, agilityplanen
Flera ekipage kan boka tillsammans
800 kr/h

Nu har jag förbokat planen några timmar en trevlig söndag, boka en timme eller två själv eller med en eller flera vänner för att träna på just det du vill träna på. Planhyran har tyvärr höjts vilket är varför priset är högre än det var förra året utomhus. Ni kan träna på allt från valpagility, unghundsövningar, kontaktfält, banträning, distanshandling osv. Vill ni träna bana så är banan färdig när ni kommer.

boka en privattimme

unghundskurs avancerad

Lördag 29 maj kl 12-14:30
Söndag 13 juni kl 13-15:30 
Lördag 10 juli kl 12-14:30
Lördag 31 juli kl 12-14:30

FULL

Haninge BK, agilityplanen
Passar unghundar & äldre hundar som vill jobba upp grunderna
För hundar från 7 månader
Max 5 ekipage
2 400 kr

Nu finns en ny kurs för er som kanske gått både Pre-Agility och Unghundskursen och vill ha mer övningar att träna på medan vi inväntar att hunden blir gammal nog att få börja träna in övriga hinder. Vi fortsätter utveckla hundens förmågor runt följsamhet, ordförståelse, diskriminering, olika byten osv genom övningar som är anpassade för just den lite yngre hunden för att hålla det inom hundens förmågor både kroppsligt och mentalt. En ung hund ska inte göra vissa typer av övningar eller vissa typer av hinder då det kan slita på skelett och muskler innan de är färdigutvecklade och tyvärr dra med sig bestående skador. Så en kurs med övningar anpassade för en unghund är toppen att gå om man vill ha lite vägledning och inspiration.
 

pre-agility

Lördag 22 maj kl 11-13
Lördag 12 juni kl 11-13
Lördag 3 juli kl 11-13

FULL

Haninge BK, agilityplanen
Från 4 månader
Passar valpar eller äldre hundar som vill jobba upp grunderna
Max 5 ekipage
1 500 kr/ ekipage

Perfekt första kurs för den lilla valpen/ unghunden eller den äldre hunden som vill bli introducerad för agility på rätt sätt. Vi jobbar inte med hinderinlärning i sig utan håller oss med hopphinder och tunnlar endast för att genom många väl utarbetade övningar jobba upp grunderna i hundens agilitykunskaper. Vi fokuserar bland annat på koordination, kroppskontroll, följsamhet, självständighet, framåtdriv, leksaksförmågor osv osv. Övningarna är utarbetade för att jobba med hunden mest psykiskt och passande fysiskt nivå då en sådan ung hund inte ska göra för snabba rörelser eller hoppa. Den bästa agilityhunden är den som har den bästa grundutbildningen, sitter allt på denna nivå så kommer allting sitta även på högre nivå när exakt samma övningar görs igen men på en svårare nivå.