©Fotograf Olivia Jönsson

running contacts kurs


Fredag 8 januari kl 18-20
Fredag 22 januari kl 18-20
Fredag 12 februari kl 18-20
Fredag 5 mars kl 18-20
Fredag 26 mars kl 18-20

4 platser kvar

Stockholms Hundsportcentrum, Fähunden
Lägsta ålder på hund: 10 månader
Max 6 ekipage
2 500 kr  2 000 kr

Här lär vi in running contacts på balansbommen från första steget på bommen. Kursen passar alla hundar som vill lära sig RC från grunden eller er som gått RC kurs för mig tidigare och vill jobba vidare under övervakning. Hunden ska vara minst 10 månader gammal när kursen startar. Inlärningsmetoden kommer att vara på mitt sätt vilket är helt utan hjälpmedel såsom target, bumps, hinder, bågar eller mattor, vi ska be dom att koppla på hjärnan istället ☺ Vi börjar från början och förhoppningsvis har man kommit en bra bit på vägen när kursen är slut, kanske har man ett färdigt running, kanske vet man hur man ska jobba vidare med det för att alltid vara 100% säker på att hunden vet vad den gör och tar sitt running. Som alla vet så tar RC enormt med tid och engagemang för att få till, vilket är varför vi har ca 3 veckor mellan varje tillfälle så varje ekipage hinner träna och träna och träna innan vi går vidare ett steg i utbildningen ☺

anmäl till kursen 

privatträningar

Söndag 31 Januari
kl 14-15 tagen 
kl 15-16 tagen 
kl 16-17 ledig

Söndag 21 Februari
kl 12-13 tagen 
kl 13-14 tagen
kl 14-15 tagen 

Stockholms Hundsportcentrum, Fähunden
Alla åldrar & nivåer, välj vad vi fokuserar på
800 kr inkl hallhyra (ord. pris minst 875 kr)

Denna gången har jag förbokat några timmar i hallen för enklare bokning samt rabatt för er kursande. Vi tränar på exakt det du vill, allt ifrån valp och unghundsagility till ett RC pass eller handlingsträning på bana. Det går bra att dela tiden med en vän. Anmälan är bindande då hallen redan är bokad, men platsen kan självklart säljas vidare.

boka en privattimme
 

pre-agility

Lördag 9 januari kl 11-13
Lördag 23 januari kl 11-13
Lördag 13 februari kl 11-13

FULL

Stockholms Hundsportcentrum, Pluto
Från 4 månader
Passar unghundar eller äldre hundar som vill jobba upp grunderna
Max 5 ekipage
1 700 kr/ ekipage

Perfekt första kurs för den lilla valpen/ unghunden eller den äldre hunden som vill bli introducerad för agility på rätt sätt. Vi jobbar inte med hinderinlärning i sig utan håller oss med hopphinder och tunnlar endast för att genom många väl utarbetade övningar jobba upp grunderna i hundens agilitykunskaper. Vi fokuserar bland annat på koordination, kroppskontroll, följsamhet, självständgihet, framåtdriv, leksaksförmågor osv osv. Övningarna är utarbetade för att jobba med hunden mest psykiskt och passande fysiskt nivå då en sådan ung hund inte ska göra för snabba rörelser eller hoppa. Den bästa agilityhunden är den som har den bästa grundutbildningen, sitter allt på denna nivå så kommer allting sitta även på högre nivå när exakt samma övningar görs igen men på en svårare nivå.
 

unghundskurs

Lördag 9 januari kl 13-15
Lördag 23 januari kl 13-15
Lördag 13 februari kl 13-15

FULL

Stockholms Hundsportcentrum, Pluto
Från 6 månader
Passar unghundar eller äldre hundar som vill jobba upp grunderna
Max 5 ekipage
1 700 kr/ ekipage

Perfekt efter att ha gått en Pre-Agilitykurs! Här vidareutvecklar vi hunden från valpstadiet tills att den blir stor nog att börja lära in mer hinder då mycket tid läggs åt det då. Perfekt att passa på att grunda all handling, framåtsug, ordförstelse osv. En hund som fått alla grunder med sig från valpben är så mycket mer förberedd för agilitykarriären än den som fokuserat mer på hinderinlärning direkt, hindren är inte ett problem, handlingen är det som är klistret som håller ihop allting i framtiden. Denna grundläggande träning arbetar ihop er som team och man kan bli förvånad hur mycket det finns att göra med en unghund som jobbar fram agilityn utan att behöva överanstränga kropp eller knopp på en ung individ.
 

coachgrupper

Torsdag 7 januari tema söka hinder/ linjer
Torsdag 28 januari tema layering/ distans
Fredag 19 februari tema diskriminering/ verbala kommandon
Torsdag 18 mars tema sätta nollan

Grupp Unghund/ Klass 1
kl 17:00-19:30 FULL

Grupp Klass 2/ Klass 3
kl 19:45-22:00 FULL

Stockholms Hundsportcentrum, Fähunden
Feedback mellan passen via onlinegrupp
Unghundar från 10 månader
Max 5 ekipage/ grupp
2 800 kr

Vinterns coachgrupper drar igång! Det speciella med coachgrupperna är att vi ses under 4 träningskvällar där vi jobbar på banor med olika teman, ekipagen får sedan specifika läxor som de jobbar på mellan passen med full feedback i vår onlinegrupp där man kan ladda upp sina träningsfilmer och där alla banskisser hamnar. Perfekt om man vill utvecklas metodiskt tillsammans med likasinnade ekipage samt behöver den där lilla pushen av andras träningsfilmer på läxan för att peppas igång att själv få till träningar emellan passen. Nytt sedan höstens coachgrupper är uppdelningen i och med att även unghundar är välkomna nu, de behöver självklart inte kunna alla hinder utan vi fokuserar lite grann på inlärning men mest handling, flyt, samspel, tekniska kunskaper osv. Kl 17:00 bygger vi banan tillsammans i unghund/ klass 1 gruppen, varfer de har 15 min mer än klass 2/3 gruppen.
 

distanskurs

Söndag 27 december kl 12-14
Söndag 17 januari kl 12-14
Söndag 7 februari kl 12-14
Söndag 28 februari kl 12-15

FULL

Stockholms Hundsportcentrum, Fähunden
Från 10 månader
Max 5 ekipage
2 500 kr

Nästa omgång av Distans/ Layeringkursen drar igång i slutet av december. Här lär vi hundarna att det går lika bra att jobba med lite avstånd från oss, perfekt för förare som inte hinner med sina hundar egentligen men hunden löser "problemet" genom att vänta hos föraren istället för att fortsätta på banan och därmed tappar enorma tider på varje bana på tävling. Eller varför inte den lite långsammare hunden som skulle behöva få upp självförtroendet genom att lära sig jobba själv vilket är ovant då föraren alltid hinner vara där. Distansträning brukar ofta även ge hunden mer fart då jobb på avstånd ger dem självförtroende och självsäkerhet och de vågar ta för sig mer.