©Fotograf Olivia Jönsson

privatträningar

Söndag 16 maj
kl 11-12 bokad
kl 12-13
kl 13-14
kl 14-15 bokad

Haninge BK, agilityplanen
Flera ekipage kan boka tillsammans
800 kr/h

Nu har jag förbokat planen några timmar en härlig söndag, boka en timme eller två själv eller med en eller flera vänner för att träna på just det du vill träna på. Planhyran har tyvärr höjts vilket är varför priset är högre än det var förra året utomhus. Ni kan träna på allt från valpagility, unghundsövningar, kontaktfält, banträning, distanshandling osv.

boka en privattimme

pre-agility

Lördag 22 maj kl 11-13
Lördag 12 juni kl 11-13
Lördag 3 juli kl 11-13

2 platser kvar

Haninge BK, agilityplanen
Från 4 månader
Passar valpar eller äldre hundar som vill jobba upp grunderna
Max 5 ekipage
1 500 kr/ ekipage

Perfekt första kurs för den lilla valpen/ unghunden eller den äldre hunden som vill bli introducerad för agility på rätt sätt. Vi jobbar inte med hinderinlärning i sig utan håller oss med hopphinder och tunnlar endast för att genom många väl utarbetade övningar jobba upp grunderna i hundens agilitykunskaper. Vi fokuserar bland annat på koordination, kroppskontroll, följsamhet, självständighet, framåtdriv, leksaksförmågor osv osv. Övningarna är utarbetade för att jobba med hunden mest psykiskt och passande fysiskt nivå då en sådan ung hund inte ska göra för snabba rörelser eller hoppa. Den bästa agilityhunden är den som har den bästa grundutbildningen, sitter allt på denna nivå så kommer allting sitta även på högre nivå när exakt samma övningar görs igen men på en svårare nivå.

anmäl till kursen 

unghundskurs grund

Lördag 22 maj kl 13-15
Lördag 12 juni kl 13-15
Lördag 3 juli kl 13-15

3 platser kvar

Haninge BK, agilityplanen
Från 6 månader
Passar unghundar eller äldre hundar som vill jobba upp grunderna
Max 5 ekipage
1 500 kr/ ekipage

Unghundskursen är det perfekta stegte efter en Pre-Agilitykurs eller om man har grundat bra hemma själv. Här går vi vidare och jobbar mer med kombinationer, få ihop byten och mer tekniska kunskaper såsom olika typer av svängar för hunden som har olika kommandon. Alla övningar är anpassade för den unga hunden och är inte påfrestande för en ung kropp, möjligtvis dock för en knopp ☺ De får tänka mycket och lära sig mycket under kursen. En bra grundan agilityhund är den som kommer gå längst, så lägg mycket fokus på de första stegen för hunden.

anmäl till kursen 

unghundskurs avancerad

Lördag 29 maj kl 12-14:30
Lördag 19 juni kl 12-14:30
Lördag 10 juli kl 12-14:30
Lördag 31 juli kl 12-14:30

3 platser kvar

Haninge BK, agilityplanen
Passar unghundar & äldre hundar som vill jobba upp grunderna
För hundar från 7 månader
Max 5 ekipage
2 400 kr

Nu finns en ny kurs för er som kanske gått både Pre-Agility och Unghundskursen och vill ha mer övningar att träna på medan vi inväntar att hunden blir gammal nog att få börja träna in övriga hinder. Vi fortsätter utveckla hundens förmågor runt följsamhet, ordförståelse, diskriminering, olika byten osv genom övningar som är anpassade för just den lite yngre hunden för att hålla det inom hundens förmågor både kroppsligt och mentalt. En ung hund ska inte göra vissa typer av övningar eller vissa typer av hinder då det kan slita på skelett och muskler innan de är färdigutvecklade och tyvärr dra med sig bestående skador. Så en kurs med övningar anpassade för en unghund är toppen att gå om man vill ha lite vägledning och inspiration.

anmäl till kursen

coachgrupp klass 2/3

Torsdag 27 maj kl 18-21 tema söka hinder/ linjer
Torsdag 17 juni kl 18-21 tema diskriminering/ verbala kommandon
Torsdag 8 juli kl 18-21 tema layering/ distans
Torsdag 29 juli kl 18-21 tema sätta nollan

Haninge BKs Agilityplan
Feedback mellan passen via onlinegrupp
Max 5 ekipage/ grupp
2 800 kr

Vårens coachgrupper drar igång! Det speciella med coachgrupperna är att vi ses under 4 träningskvällar där vi jobbar på banor med olika teman, ekipagen får sedan specifika läxor som de jobbar på mellan passen med full feedback i vår onlinegrupp där man kan ladda upp sina träningsfilmer och där alla banskisser hamnar. Perfekt om man vill utvecklas metodiskt tillsammans med likasinnade ekipage samt behöver den där lilla pushen av andras träningsfilmer på läxan för att peppas igång att själv få till träningar emellan passen. Denna grupp är för Klass 1 ekipage samt Unghundar, de behöver självklart inte kunna alla hinder utan vi fokuserar mest på handling, flyt, samspel, tekniska kunskaper osv. Nu när vi är ute så behöver vi inte vara lika hårda med tiderna, men kom gärna i tid och hjälp mig slutföra banan som ska vara rätt så klar när ni kommer så vi kan utnyttja all tid.

anmäl till kursen 

running contacts kurs

Onsdag 28 april kl 18-20
Onsdag 12 maj kl 18-20
Onsdag 2 juni kl 18-20
Onsdag 23 juni kl 18-20
Onsdag 7 juli kl 18-20

kursen är igång men det går bra att fortfarande hoppa på
2 platser kvar


Haninge BKs Agilityplan
Lägsta ålder på hund: 10 månader
Max 5 ekipage
2 400 kr  1 900 kr  

Här lär vi in running contacts på balansbommen från första steget på bommen. Kursen passar alla hundar som vill lära sig RC från grunden eller er som gått RC kurs för mig tidigare och vill jobba vidare under övervakning. Hunden ska vara minst 10 månader gammal när kursen startar. Inlärningsmetoden kommer att vara på mitt sätt vilket är helt utan hjälpmedel såsom target, bumps, hinder, bågar eller mattor, vi ska be dom att koppla på hjärnan istället ☺ Vi börjar från början och förhoppningsvis har man kommit en bra bit på vägen när kursen är slut, kanske har man ett färdigt running, kanske vet man hur man ska jobba vidare med det för att alltid vara 100% säker på att hunden vet vad den gör och tar sitt running. Som alla vet så tar RC enormt med tid och engagemang för att få till, vilket är varför vi har ca 3 veckor mellan varje tillfälle så varje ekipage hinner träna och träna och träna innan vi går vidare ett steg i utbildningen ☺

anmäl till kursen
 

distanskurs

Tisdag 25 maj kl 18-20:30
Tisdag 15 juni kl 18-20:30
Tisdag 6 juli kl 18-20:30
Tisdag 27 juli kl 18-20:30

Haninge BK, agilityplanen
Från 10 månader
Max 5 ekipage
2 400 kr

Nästa omgång av Distans/ Layeringkursen drar igång i början av maj. Här lär vi hundarna att det går lika bra att jobba med lite avstånd från oss, perfekt för förare som inte hinner med sina hundar egentligen men hunden löser "problemet" genom att vänta hos föraren istället för att fortsätta på banan och därmed tappar enorma tider på varje bana på tävling. Eller varför inte den lite långsammare hunden som skulle behöva få upp självförtroendet genom att lära sig jobba själv vilket är ovant då föraren alltid hinner vara där. Distansträning brukar ofta även ge hunden mer fart då jobb på avstånd ger dem självförtroende och självsäkerhet och de vågar ta för sig mer.

anmäl till kursen

 

Kurser Dalarna

Plats: Enviksbyn 196, Enviken, Dalarna
Boende/ Husvagn: hör av er till kristina.haponen@gmail.com

Handlingskurs klass 1/2
Fredag 4 juni kl 9-12 - 2 platser kvar
Lördag 5 juni kl 9-12 - Full
Söndag 6 juni kl 9-12 - Full

Handlingskurs Klass 3
Fredag 4 juni kl 13-16 - 3 platser kvar
Lördag 5 juni kl 13-16 - Full
Söndag 6 juni kl 13-16 - 1 plats kvar

700 kr/ pass
Max 5 ekipage / pass

Här kan man anmäla sig till ett eller flera handlingspass beroende på hur mycket man vill träna. Vi jobbar oss igenom olika banor, där minst ett agilityhinder kommer ingå, och jobbar upp våra svagheter och förbättrar våra styrkor. Ni bestämmer själva vilken nivå ni vill anmäla till oavsett vilken nivå hunden faktiskt tävlar i, tänk dock på att mina banor har en tendens att vara rätt svåra.

anmäl till handlingskurs

-----------------------------------------------------------------------------

Valp & Unghundsagility
Lördag 5 juni kl 16:30-18:30 
Söndag 6 juni kl 16:30-18:30

FULL

900 kr
Max 5 ekipage

Här har vi en tvådagarskurs. Valparna måste vara minst 4 månader gamla för att vara med på kursen, inann dess kan valpen bara få vara valp faktiskt ☺ Valparna får jobba med valpövningar och unghundarna lite mer avancerade övningar med svårare handlingstekniker och kombinationer, vi anpassar efter vilka hundar som är med så det är fritt fram för alla från 4 månader, även äldre hundar som inte är redo för klass 1/2 handlingskurs utan behöver jobba upp mer grunder inom agilityn först.

------------------------------------------------------------------------------

Distanshandling
Fredag 4 juni kl 16:30-18:30

1 plats kvar

450 kr
Max 5 ekipage

Här har vi en kortkurs, eller en temakväll kanske. Vi går igenom distanshandling från grundövningar (som är de bästa att jobba på oavsett nivå på hund) till kombinationer och liten bana med fokus på distans, självständighet och layering/ skikthandling. Självständighet är bland det första jag lär en ny hund så vi i framtiden kan jobba oss igenom banan utan att hunden känner att den måste vänta på oss eller kolla om vi hänger med, för det kostar tid.

anmäl till distanshandling

Coachgrupp Unghund/ Klass 1

Torsdag 29 april kl 18-21 tema söka hinder/ linjer
Torsdag 20 maj kl 18-21 tema layering/ distans
Torsdag 10 juni kl 18-21 tema diskriminering/ verbala kommandon
Torsdag 1 juli kl 18-21 tema sätta nollan

FULL

Haninge BKs Agilityplan
Feedback mellan passen via onlinegrupp
Unghundar från 10 månader
Max 5 ekipage/ grupp
2 800 kr

Vårens coachgrupper drar igång! Det speciella med coachgrupperna är att vi ses under 4 träningskvällar där vi jobbar på banor med olika teman, ekipagen får sedan specifika läxor som de jobbar på mellan passen med full feedback i vår onlinegrupp där man kan ladda upp sina träningsfilmer och där alla banskisser hamnar. Perfekt om man vill utvecklas metodiskt tillsammans med likasinnade ekipage samt behöver den där lilla pushen av andras träningsfilmer på läxan för att peppas igång att själv få till träningar emellan passen. Denna grupp är för Klass 1 ekipage samt Unghundar, de behöver självklart inte kunna alla hinder utan vi fokuserar mest på handling, flyt, samspel, tekniska kunskaper osv. Nu när vi är ute så behöver vi inte vara lika hårda med tiderna, men kom gärna i tid och hjälp mig slutföra banan som ska vara rätt så klar när ni kommer så vi kan utnyttja all tid.