©Fotograf Olivia Jönsson

Nedan finner ni alla aktuella kurser, pågående och kommande, skulle den kursen ni vill gå vara full så kan ni mejla in att ni vill stå på reservlistan, då kontaktas ni om något ekipage får förhinder på enstaka tillfällen eller hela kursen. Kommer det också in tillräckligt många reserver på en kurs så finns alltid möjligheten att ytterligare en kurs i samma kategori läggs upp där ni såklart har företräde då. Hoppas ni hittar något passande! ☺
 

intensivkurs gungan

Lördag 30 oktober kl 16-18
Lördag 20 november kl 16-18
Lördag 11 december kl 16-18
Söndag 2 januari kl 16-18

1 plats kvar

Älta Hundhall
Inlärning eller problemlösning
För hundar från 10 månader
Max 5 ekipage
2 200 kr

Här lär vi oss agilitybanans svåraste hinder, eller i alla fall det läskigaste, från den absoluta grunden, och tro mig det finns många grunder att dela upp gunginlärningen i. Vi tar oss också an hundar som har olika problem med gungan, allt från att de inte ens går upp på den till att vi vill få ut dem längre ut på kanten för en snabbare gunga. Förhoppningsvis får vi upp ögonen för hur vi kan lära in gungan på hunden på ett lugnt, metodiskt och framförallt positivt och säkert sätt. Oavsett om vi vill ha 2 på 2 av eller 4 tassar kvar på gungan så är grunden det absolut viktigaste. Tänk på att detta enbart är en kurs för gungan, alltså kommer vi inte köra mer än några hinder utöver gungan.

anmäl till kursen 

unghundskurs

Onsdag 3 november kl 20-22
Onsdag 17 november kl 20-22
Tisdag 30 november kl 20-22
Tisdag 14 december kl 20-22

FULL

Hundhallen Haninge
Passar unghundar & äldre hundar som vill jobba upp grunderna
För hundar från 6 månader
Max 5 ekipage
2 200 kr

Nu finns en kurs för er som gått Pre-Agility och vill ha mer övningar att träna på medan vi inväntar att hunden blir gammal nog eller mogen nog att få börja träna in övriga hinder. Vi fortsätter utveckla hundens förmågor runt följsamhet, ordförståelse, diskriminering, olika byten osv genom övningar som är anpassade för just den lite yngre hunden för att hålla det inom hundens förmågor både kroppsligt och mentalt. En ung hund ska inte göra vissa typer av övningar eller vissa typer av hinder då det kan slita på skelett och muskler innan de är färdigutvecklade och tyvärr dra med sig bestående skador. Så en kurs med övningar anpassade för en unghund är toppen att gå om man vill ha lite vägledning och inspiration. Vi kommer inte jobba med banor utan som mest en längre kombination annars mest fokus på småpillet där emellan.
 

handlingskurs klass 2-3

Fredag 5 november kl 19-22
Fredag 26 november kl 19-22
Söndag 19 december kl 18-21
Måndag 3 januari kl 19-22

FULL

Knivsta Hundsportcenter
Max 6 ekipage
2 700 kr

Här jobbar vi på banor vid varje tillfälle och lär oss genom utmaningar i banorna vad som passar bäst för just din hund och er som ekipage. Vi stärker styrkorna och jobbar upp svagheterna men framförallt ska vi få koll på exakt vad som funkar och vad som behöver mer jobb för ett harmoniskt lopp på tävling. Vi kommer ha med minst 1 balanshinder varje träningstillfälle. Jag kommer rita banorna till varje träning så jag kan specificera svårigheter och jobba in fart och avstånd i det. Vi har hela 3h på oss vid varje tillfälle och börjar varje kurstillfälle med att gemensamt bygga kvällens bana.
 

lördag kl 10 • Prova på agility

Lördag 16 oktober kl 10-12
Haninge Brukshundklubb, agilityplanen
Förare från 0 år, hund från 4 månader (under 1 år får ej ta vissa hinder)
150 kr/ ekipage, betalning via Swish
Max 14 ekipage

FULL

I samband med Lördag Kl 10 så kommer vi hålla en förmiddag på klubben där man får komma och prova agility med sin hund, eventuellt kan en liten uppvisning av mina hundar som tävlar på elitnivå samt genomgång av regler komma att ske också. Man behöver inga förkunskaper och planen kommer vara inhägnad med fårstängsel så vi inte får någon rymling. Ta med en leksak hunden kan kampa med samt ett gott godis så ska vi testa på några grundläggande övningar och även försöka sätta ihop några hinder. Ett sele är att föredra att ha på hunden, och ett vanligt koppel som inte är av flexivariant. 
 

pre-agility

Onsdag 27 oktober kl 18-20
Måndag 15 november kl 17-19
Måndag 29 november kl 17-19
Torsdag 9 december kl 18-20

FULL

Hundhallen Haninge
Från 4 månader
Passar valpar eller äldre hundar som vill jobba upp grunderna
Max 6 ekipage
1 900 kr/ ekipage

Perfekt första kurs för den lilla valpen/ unghunden eller den äldre hunden som vill bli introducerad för agility på rätt sätt. Vi jobbar inte med hinderinlärning i sig utan håller oss med hopphinder och tunnlar endast för att genom många väl utarbetade övningar jobba upp grunderna i hundens agilitykunskaper. Vi fokuserar bland annat på koordination, kroppskontroll, följsamhet, självständighet, framåtdriv, leksaksförmågor osv osv. Övningarna är utarbetade för att jobba med hunden mest psykiskt och passande fysiskt nivå då en sådan ung hund inte ska göra för snabba rörelser eller hoppa. Den bästa agilityhunden är den som har den bästa grundutbildningen, sitter allt på denna nivå så kommer allting sitta även på högre nivå när exakt samma övningar görs igen men på en svårare nivå.

anmäl gärna intresse så kanske vi kan fixa en till Pre-Agilitykurs ☺

handlingskurs klass 1-2

Fredag 29 oktober kl 19-22
Fredag 19 november kl 19-22
Fredag 10 december kl 19-22
Torsdag 30 december kl 19-22

FULL

Knivsta Hundsportcenter
Minst 1 års ålder på hund
Max 6 ekipage
2 700 kr

Här jobbar vi på banor vid varje tillfälle och lär oss genom utmaningar i banorna vad som passar bäst för just din hund och er som ekipage. Är det något spcifikt vi märker att ni behöver jobba på- kanske gungan är läskig, a-hindret är svårt, släpp på hinder är klurigt osv så tar vi tid och jobbar på just det hunden behöver träna på utöver banträningen. Så en väldigt individanpassad kurs med banor som grund, där även agilityhindren kan komma att ingå men är de inte färdiga än så kan vi fixa bana utan dem samt jobba på dem vid sidan av ☺Vi har hela 3h på oss vid varje tillfälle och börjar varje kurstillfälle med att gemensamt bygga kvällens bana.
 

running contacts kurs

Onsdag 28 juli kl 19-21
Onsdag 11 augusti kl 19-21
Onsdag 1 september kl 19-21
Onsdag 22 september kl 19-21
Onsdag 13 oktober kl 19-21

FULL

Haninge BKs Agilityplan
Lägsta ålder på hund: 10 månader
Max 5 ekipage
2 400 kr 

Här lär vi in running contacts på balansbommen från första steget på bommen. Kursen passar alla hundar som vill lära sig RC från grunden eller er som gått RC kurs för mig tidigare (eller har jobbat utan hjälpmedel/ är villig att jobba utan hjälpmedel) och vill jobba vidare under övervakning. Hunden ska vara minst 10 månader gammal när kursen startar. Inlärningsmetoden kommer att vara på mitt sätt vilket är helt utan hjälpmedel såsom target, bumps, hinder, bågar eller mattor, vi ska be dom att koppla på hjärnan istället ☺ Vi börjar från början och förhoppningsvis har man kommit en bra bit på vägen när kursen är slut, kanske har man ett färdigt running, kanske vet man hur man ska jobba vidare med det för att alltid vara 100% säker på att hunden vet vad den gör och tar sitt running. Som alla vet så tar RC enormt med tid och engagemang för att få till, vilket är varför vi har ca 3 veckor mellan varje tillfälle så varje ekipage hinner träna och träna och träna innan vi går vidare ett steg i utbildningen ☺

 

distans & Layering: temakvällar

Torsdag 12 augusti kl 19-21 FULL
Torsdag 2 september kl 19-21 FULL
Torsdag 23 september kl 19-21 FULL

Haninge BK, agilityplanen
Från 10 månader
Max 5 ekipage/ tillfälle
600 kr/ tillfälle

Nu satsar vi på tematillfällen av Distans & Layeringkvällar, boka ett tillfälle eller flera. Här lär vi hundarna att det går lika bra att jobba med lite avstånd från oss, perfekt för förare som inte hinner med sina hundar egentligen men hunden löser "problemet" genom att vänta hos föraren istället för att fortsätta på banan och därmed tappar enorma tider på varje bana på tävling. Eller varför inte den lite långsammare hunden som skulle behöva få upp självförtroendet genom att lära sig jobba själv vilket är ovant då föraren alltid hinner vara där. Distansträning brukar ofta även ge hunden mer fart då jobb på avstånd ger dem självförtroende och självsäkerhet och de vågar ta för sig mer.
 

unghundskurs

Måndag 30 augusti kl 19-21
Måndag 13 september kl 19-21
Måndag 27 september kl 19-21
Måndag 11 oktober kl 19-21

FULL

Haninge BK, agilityplanen
Passar unghundar & äldre hundar som vill jobba upp grunderna
För hundar från 6 månader
Max 5 ekipage
2 000 kr

Nu finns en kurs för er som gått Pre-Agility och ev även steg 1 på Unghundskursen och vill ha mer övningar att träna på medan vi inväntar att hunden blir gammal nog eller mogen nog att få börja träna in övriga hinder. Vi fortsätter utveckla hundens förmågor runt följsamhet, ordförståelse, diskriminering, olika byten osv genom övningar som är anpassade för just den lite yngre hunden för att hålla det inom hundens förmågor både kroppsligt och mentalt. En ung hund ska inte göra vissa typer av övningar eller vissa typer av hinder då det kan slita på skelett och muskler innan de är färdigutvecklade och tyvärr dra med sig bestående skador. Så en kurs med övningar anpassade för en unghund är toppen att gå om man vill ha lite vägledning och inspiration. Vi kommer inte jbba med banor utan som mest en längre kombination annars mest fokus på småpillet där emellan.

 

intensivkurs gungan

Onsdag 8 september kl 19-21
Onsdag 29 september kl 19-21
Onsdag 20 oktober kl 19-21

FULL

Haninge BK, agilityplanen
Inlärning eller problemlösning
För hundar från 12 månader
Max 5 ekipage
1 500 kr

Äntligen öppnar nu en gungkurs! Här lär vi oss agilitybanans svåraste hinder, eller i alla fall det läskigaste, från den absoluta grunden, och tro mig det finns många grunder att dela upp gunginlärningen i. Vi tar oss också an hundar som har olika problem med gungan, allt från att de inte ens går upp på den till att vi vill få ut dem längre ut på kanten för en snabbare gunga. Förhoppningsvis får vi upp ögonen för hur vi kan lära in gungan på hunden på ett lugnt, metodiskt och framförallt positivt och säkert sätt. Oavsett om vi vill ha 2 på 2 av eller 4 tassar kvar på gungan så är grunden det absolut viktigaste. Tänk på att detta enbart är en kurs för gungan, alltså kommer vi inte köra mer än några hinder utöver gungan.
 

pre-agility grupp 2

Tisdag 7 september kl 19-21
Tisdag 21 september kl 19-21
Tisdag 5 oktober kl 19-21
Tisdag 19 oktober kl 19-21

FULL

Haninge BK, agilityplanen
Från 4 månader
Passar valpar eller äldre hundar som vill jobba upp grunderna
Max 5 ekipage
2 000 kr/ ekipage

Perfekt första kurs för den lilla valpen/ unghunden eller den äldre hunden som vill bli introducerad för agility på rätt sätt. Vi jobbar inte med hinderinlärning i sig utan håller oss med hopphinder och tunnlar endast för att genom många väl utarbetade övningar jobba upp grunderna i hundens agilitykunskaper. Vi fokuserar bland annat på koordination, kroppskontroll, följsamhet, självständighet, framåtdriv, leksaksförmågor osv osv. Övningarna är utarbetade för att jobba med hunden mest psykiskt och passande fysiskt nivå då en sådan ung hund inte ska göra för snabba rörelser eller hoppa. Den bästa agilityhunden är den som har den bästa grundutbildningen, sitter allt på denna nivå så kommer allting sitta även på högre nivå när exakt samma övningar görs igen men på en svårare nivå.
 

pre-agility

Tisdag 31 augusti kl 19-21
Tisdag 14 september kl 19-21
Tisdag 28 september kl 19-21
Tisdag 12 oktober kl 19-21

FULL

Haninge BK, agilityplanen
Från 4 månader
Passar valpar eller äldre hundar som vill jobba upp grunderna
Max 5 ekipage
2 000 kr/ ekipage

Perfekt första kurs för den lilla valpen/ unghunden eller den äldre hunden som vill bli introducerad för agility på rätt sätt. Vi jobbar inte med hinderinlärning i sig utan håller oss med hopphinder och tunnlar endast för att genom många väl utarbetade övningar jobba upp grunderna i hundens agilitykunskaper. Vi fokuserar bland annat på koordination, kroppskontroll, följsamhet, självständighet, framåtdriv, leksaksförmågor osv osv. Övningarna är utarbetade för att jobba med hunden mest psykiskt och passande fysiskt nivå då en sådan ung hund inte ska göra för snabba rörelser eller hoppa. Den bästa agilityhunden är den som har den bästa grundutbildningen, sitter allt på denna nivå så kommer allting sitta även på högre nivå när exakt samma övningar görs igen men på en svårare nivå.
 

handlingskurs klass 1-2

Torsdag 5 augusti kl 19-21:30
Torsdag 26 augusti kl 19-21:30
Torsdag 16 september kl 19-21:30
Torsdag 7 oktober kl 19-21:30

FULL

Haninge BKs agilityplan
Minst 1 års ålder på hund
Max 5 ekipage
2 400 kr

Här jobbar vi på banor vid varje tillfälle och lär oss genom utmaningar i banorna vad som passar bäst för just din hund och er som ekipage. Är det något spcifikt vi märker att ni behöve rjobba på- kanske gungan är läskig, a-hindret är svårt, släpp på hinder är klurigt osv så tar vi tid och jobbar på just det hunden behöver träna på utöver banträningen. Så en väldigt individanpassad kurs med banor som grund, där även agilityhindren kommer ingå men är de inte färdiga än så kan vi fixa bana utan dem samt jobba på dem vid sidan av ☺