©Fotograf Olivia Jönsson

coachgrupper

Torsdag 8 oktober tema skick & stick/ självständighet
Torsdag 29 oktober tema layering/ linjer
Torsdag 12 november tema framåtsug/ flyt
Torsdag 10 december tema sätta nollan

Grupp Unghund/ Klass 1
kl 17:15-19:30 - 1 plats kvar

Grupp Klass 2/ Klass 3
kl 19:45-22:00 - 1 plats kvar

Stockholms Hundsportcentrum, Fähunden
Feedback mellan passen via onlinegrupp
Unghundar från 10 månader
Max 5 ekipage
2 800 kr

Höstens coachgrupper drar igång! Det speciella med coachgrupperna är att vi ses under 4 träningskvällar där vi jobbar på banor med olika teman, ekipagen får sedan specifika läxor som de jobbar på mellan passen med full feedback i vår onlinegrupp där man kan ladda upp sina träningsfilmer och där alla banskisser hamnar. Perfekt om man vill utvecklas metodiskt tillsammans med likasinnade ekipage samt behöver den där lilla pushen av andras träningsfilmer på läxan för att peppas igång att själv få till träningar emellan passen. Nytt för denna gången är uppdelningen i och med att även unghundar är välkomna nu, de behöver självklart inte kunna alla hinder utan vi fokuserar lite grann på inlärning men mest handling, flyt, samspel, tekniska kunskaper osv.

anmäl till kursen 

distans/ layeringkurs

Fredag 2 oktober kl 18-21
Fredag 16 oktober kl 18-21
Fredag 30 oktober kl 18-21

2 platser kvar

Stockholms Hundsportcentrum, Fähunden
Från 10 månader
Max 6 ekipage
2 200 kr

Nästa omgång av Distans/ Layeringkursen (layering är när du har något hinder emellan dig och det hinder hunden ska ta) drar igång i oktober. Här jobbar vi oss igenom mindre övningar och kombinationer samt eventuellt en längre bana för att få fram hundens framåtsug, hindersug och få dem att lyssna på kommandona så att vi sedan kan släppa dem tidigt och låta dem jobba på själva på sekvenser där vi inte hinner med eller fysiskt inte kan vara vid hindret de ska ta, såsom vid layering. Superbra för alla hundar men kanske framförallt de som gärna håller sig nära, nära föraren hela tiden. Ju mer självförtroende vi kan få upp på hunden ju snabbare kommer den även kunna ta sig igenom banan.

anmäl till kursen
 

running contacts kurs


Söndag 11 oktober kl 12-14
Söndag 1 november kl 12-14
Söndag 22 november kl 12-14
Fredag 11 december kl 17-19 obs annan dag, tid & halldel
Söndag 3 januari kl 12-14

FULL

Stockholms Hundsportcentrum, Snobben
Lägsta ålder på hund: 10 månader
Max 6 ekipage
2 500 kr

Här lär vi in running contacts på balansbommen från första steget på bommen. Kursen passar alla hundar som vill lära sig RC från grunden eller er som gått RC kurs för mig tidigare och vill jobba vidare under övervakning. Hunden ska vara minst 10 månader gammal när kursen startar. Inlärningsmetoden kommer att vara på mitt sätt vilket är helt utan hjälpmedel såsom target, bumps, hinder, bågar eller mattor, vi ska be dom att koppla på hjärnan istället ☺ Vi börjar från början och förhoppningsvis har man kommit en bra bit på vägen när kursen är slut, kanske har man ett färdigt running, kanske vet man hur man ska jobba vidare med det för att alltid vara 100% säker på att hunden vet vad den gör och tar sitt running. Som alla vet så tar RC enormt med tid och engagemang för att få till, vilket är varför vi har ca 3 veckor mellan varje tillfälle så varje ekipage hinner träna och träna och träna innan vi går vidare ett steg i utbildningen ☺ 

 

pre-agility

Söndag 18 oktober kl 10-12
Söndag 8 november kl 10-12
Söndag 29 november kl 10-12

1 plats kvar

Stockholms Hundsportcentrum, Pluto
Från 4 månader
Passar unghundar eller äldre hundar som vill jobba upp grunderna
Max 5 ekipage
1 700 kr/ ekipage

Perfekt första kurs för den lilla valpen/ unghunden eller den äldre hunden som vill bli introducerad för agility på rätt sätt. Vi jobbar inte med hinderinlärning i sig utan håller oss med hopphinder och tunnlar endast för att genom många väl utarbetade övningar jobba upp grunderna i hundens agilitykunskaper. Vi fokuserar bland annat på koordination, kroppskontroll, följsamhet, självständgihet, framåtdriv, leksaksförmågor osv osv. Övningarna är utarbetade för att jobba med hunden mest psykiskt och passande fysiskt nivå då en sådan ung hund inte ska göra för snabba rörelser eller hoppa. Den bästa agilityhunden är den som har den bästa grundutbildningen, sitter allt på denna nivå så kommer allting sitta även på högre nivå när exakt samma övningar görs igen men på en svårare nivå.

anmäl till kursen

unghundskurs

Söndag 18 oktober kl 13-15
Söndag 8 november kl 13-15
Söndag 29 november kl 13-15

4 platser kvar

Stockholms Hundsportcentrum, Pluto
Från 6 månader
Passar unghundar eller äldre hundar som vill jobba upp grunderna
Max 5 ekipage
1 700 kr/ ekipage

Perfekt efter att ha gått en Pre-Agilitykurs! Här vidareutvecklar vi hunden från valpstadiet tills att den blir stor nog att börja lära in mer hinder då mycket tid läggs åt det då. Perfekt att passa på att grunda all handling, framåtsug, ordförstelse osv. En hund som fått alla grunder med sig från valpben är så mycket mer förberedd för agilitykarriären än den som fokuserat mer på hinderinlärning direkt, hindren är inte ett problem, handlingen är det som är klistret som håller ihop allting i framtiden. Denna grundläggande träning arbetar ihop er som team och man kan bli förvånad hur mycket det finns att göra med en unghund som jobbar fram agilityn utan att behöva överanstränga kropp eller knopp på en ung individ.

anmäl till kursen