©Martin Rimby

banträning

Söndag 14 juli
Klass 1 kl 9-11  FULL
Klass 2 kl 11:30-13:30  FULL
Klass 3 kl 14-16  3 platser kvar
4 ekipage/ grupp
Haninge BK
550 kr

Här kör vi banträning på riktigt, för exakt den klassen du tävlar i! Jag ritar en tävlingslik bana som kan tas på två olika sätt/ två olika numreringar och vi börjar med att banvandra den första, köra den första och sedan utvärdera vad som gick bra och vad som kan förbättras. Sedan blir det ett till försök på bana nr 1 efter lite träning på det som var svårt för att sedan avsluta med exakt samma upplägg för nästa bana. Kan komma att bli hopp eller agilitybana eller en hoppbana med kanke bara ett kontaktfält. Perfekt för dig som vill träna på att sätta banor på första försöket samtidigt som du vill ha ögon på dig som noterar vad ni kan förbättra. För en gångs skull kommer vi även klocka banorna här (ni som kört för mig vet att jag inte är bästa vän med klockan) för att kunna se hur mycket tid vi sparar på vissa sekvenser osv.

boka din plats

Grunder/ unghundskurs

©Therese Hübner

FULL
3 tillfällen: 
♥ Fredag 31 maj kl 19-21
Söndag 23 juni kl 12-14 pga midsommar
♥ Fredag 12 juli kl 19-21

Haninge BKs Agilityplan
Lägsta ålder på hund: 6 månader
Passar unghundar eller äldre hundar som vill jobba upp grunderna
Max 6 ekipage
1 300 kr

Under dessa tre kurstillfällen kommer vi jobba med handling, självständighet, kommandon, belöningar, samarbete och flyt mellan hund och förare, kroppskontroll, läsa linjer osv. Vi kommer inte jobba med hinderinlärning i sig, med undantag för tunnlar om hunden inte redan kan dom, och heller inte göra något som är för fysiskt krävande för en 6 månaders hund såsom hoppa, slalom osv utan endast fokusera på att lägga den åh så viktiga grunden till en framtida agilitykarriär. Som vi alla vet så ligger det så otroligt mycket grundarbete hos en VM hund vilket gör allt framtida jobb hunden ställs inför lättare då den kan samma sekvens i sin enklaste from om vi säger så, sen gör man det bara svårare och svårare i framtiden men grunden är densamma.
 

running contact kurs

© Therese Hübner

FULL

5 tillfällen:
Fredag 31 maj kl 17-19 
Söndag 23 juni kl 10-12
Fredag 12 juli kl 17-19
Fredag 2 augusti kl 17-19 
Fredag 23 augusti kl 17-19

Observera att söndagen den 23 juni avviker i dag och tid pga midsommar

Haninge BKs Agilityplan
Max 6 ekipage
Hund minst 10 månader gammal
2 000 kr

Här lär vi in running contacts på balansbommen från första steget på bommen. Kursen passar alla hundar som vill lära sig RC från grunden, men hunden ska vara minst 10 månader gammal när kursen startar. Inlärningsmetoden kommer att vara på mitt sätt vilket är helt utan hjälpmedel såsom target, bumps, hinder, bågar eller mattor, vi ska be dom att koppla på hjärnan istället ☺ Vi börjar från början och förhoppningsvis har man kommit en bra bit på vägen när kursen är slut, kanske har man ett färdigt running, kanske vet man hur man ska jobba vidare med det för att alltid vara 100% säker på att hunden vet vad den gör och tar sitt running. Som alla vet så tar RC enormt med tid och engagemang för att få till, vilket är varför vi har 3 veckor mellan varje tillfälle så varje ekipage hinner träna och träna och träna innan vi går vidare ett steg i utbildningen ☺